Zombie / Vampire Nails

September 08, 2013

Assalamualaikum wbt


Hai semua! Last buat special effect makeup, 2 bulan yang lalu (klik sini). Rindu nak buat makeup berdarah-darah bagai. So last week i have to think about a new special effect makeup to update here in my blog & youtube. Supaya korang pun tak lah rasa boring kan baca blog sy yang tak berapa nak hebat ni. Sekali-sekala nak jugak update benda-benda drastik sampai nak pengsan jantung tercabut >.<

Dipendekkan cerita, last week sy tengok video kat youtube. Just some random videos. Tapi kuku pompuan tu hamboi panjang dan tajam. Macam vampire mak oih! Then tiba-tiba keluarlah idea nak buat kuku ala-ala zombie yang huduh dan dipenuhi ngan darah. So this is the result:

My cousin's hand




Bila dah siap edit video semua, then baru perasan makeup ni lebih kepada vampires, not zombies. Vampire and zombie are not the same FYI. Well, malas nak tukar title video tu memandangkan dah siap upload kat youtube. Just enjoy the video, and thanks for watching :)




Product used:
- Fake nails (bought from Daiso for only Rm5)
- Lash glue
- Cuticles cutter
- Nails clipper
- Naturactor cream foundation
- Red, blue, dark purple eyeshadow
- Black kajal eyeliner
- Latex glue
- Homemade fake blood (Klik here)

Music:
Charlie Clouser - Dead Silence Theme Song


You Might Also Like

10 comments

  1. ni boleh masuk movie 'The Walking Dead'... xDD
    Real & scary~ xDD

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. nanti ada org datang tgh malam ngan kuku macam ni wuuuuuuu >.< ceh

      Delete
  3. ngerinye....huhu.
    laju je turun bawah,takut tgk..haha
    jemput singgah blog sy =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe just keep in mind benda ni just makeup semata-mata :)

      Delete
  4. series.. mula2 terus tengok pic...seriau nakkk oi...bapak crappy lah weeiii..lepas bace2 rupanya makeup technique..haishhh .. hahah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.... nasib x pengsan sakit jantung :P

      Delete
  5. gila seram kot. haha.. good job then!

    ReplyDelete

Subscribe to get email updates