I Cut Off My Finger!!!

July 06, 2013

Assalamualaikum wbt

Kalau entry yang sebelum ni sy terpotong jari hampir putus, Klik Sini
Tapi kali ni betul-betul putus!
Ok dipendekkan cerita, semalam sy terpotong jari time tengah potong ayam. Sakit huuu.


Ok jangan pengsan tau. Ni makeup ja sebenarnya >.<
And i'm having so much fun buat makeup macam ni.
Rasa macam ada zombie gigit jari sy sampai putus ok HAHA

And yes, do not worry.  Sy ada buat tutorial.
Walau bagaimanapun (ayat SPM), sy nak minta maaf lah terlebih dahulu sebab dalam tutorial tu nanti macam susah sket korang nak tengok.
FYI, tutorial special effect sebelum ni sy pinjam tangan cousin so senang lah nak tunjuk depan camera step by step.
Tapi kali ni sy terpaksa buat sorang-sorang so i've been struggling lah nak adjust tangan sendiri depan camera.


So korang dah tau kan macam mana sy buat jari putus ni.
Senang ja. Tips kalau nak prank orang atau nak ambil gambar, korang kena pandai adjust angle lah supaya tak ketara sangat jari 'real' kat belakang tu.
More pictures:
Oh look, it grows back! Bhahaha
Product used:
  • Non-toxic glue stick
  • Art spatula
  • Liquid Foundation
  • Loose Powder
  • Brown, purple, red, and black eyeshadow
  • Fake Blood (klik HERE to watch how i made my homemade fake blood)
Music:
Evanescence - Going Under (Remix)

p/s: oh btw, this is my last entry for this week. I'm off to KL tomorrow morning. Will be back on next week.

You Might Also Like

40 comments

  1. Macam Real..Ngeriii...

    http://shafiqhashim.blogspot.com/2013/07/masih-setia-dengan-kekasih-lama.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh shafiq tiba2 muncul.. lama x nampak online ngehehe

      Delete
  2. mmg real n ngeri..like ur make up ^__6

    ReplyDelete
  3. uishh.. aduhhh sakitnyaa.. nampak macam betul betul putus jari..

    ReplyDelete
  4. Wahhhh...terkejut Yun masa mula2 baca entry ni..

    Lepas ni bolehlah try nak prank kan kawan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kalau nak prank tu jgn sampai pengsan plak kwn tu nnt^^

      Delete
  5. tgk title kemain lg , rumanya makeup je . hahahaha adeh , tertipuu

    ReplyDelete
  6. adeh -.-'' ingatkan betul2 tadi..

    ReplyDelete
  7. huyooo real la. takut tgk ahaha

    ReplyDelete
  8. wow..really nice..rasa mcm nak try wat tapi mcm susah je..hehe

    ReplyDelete
  9. warghhh nak pengsan tengok..serious!! dah la i jnis yg takot darah..

    ReplyDelete
  10. serious i thought it was real!! Good makeup! :)

    ReplyDelete
  11. seramnya. mcm real la.

    ain balas kunjungan.

    ReplyDelete
  12. sakit la nampak tu. seram @@

    ReplyDelete
  13. first tengok gambar nie terus terkeluar "eeyucksss" nak termuntah..lepas tuh terus scroll lelaju...sekali tgk coment dorang ckp makeup...then scroll ke atas balik..ye makeup..makeup pun DK still geli...weekkk weekkkk...hahahahha..nice make up :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha amboi sampai hati you 'eeyuckk eeyuck' hahaha

      Delete
  14. Adeh sakit mata. Aku yang belajar medik pun tengok benda camni still rasa mual. Haha.

    ReplyDelete
  15. ingatkan betul2 dh td..tp npak real la...:D

    ReplyDelete
  16. Looks real !
    Haha, your trick menjadi :D

    ReplyDelete
  17. wahh.. pndai awk edit ek, nk blajar la nanti, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. edit? ni bkn edit lah dear.. makeup.. hehe

      Delete
  18. wahhh . kena pernah kena make up untuk lakonan dulu . dekat tangan . sendiri tngok pun takd . makeup tu mmg awesome lhaa . =D

    ReplyDelete
  19. Lol. ingatkan yg real punya terkejut den. hoho. Nice tutorial :D

    ReplyDelete
  20. la..ingat real td..by the way nice tuto..ble jadi make up artis nanti..heebalas kunjungan..jom baca entry saya. http://hunyieda.blogspot.com/2013/07/baju-raya-tahun-ni.html

    ReplyDelete
  21. wow , pandainya awak buat :D nanti nak cuba buat jugaklah . syok ni buat pekena kawan-kawan/family , muehehe *gelak jahat* xD

    ReplyDelete
  22. ingat betul2 putus tadi , buat orang gelabah . hehe

    ReplyDelete
  23. aiyooo .. ngatkn betul2 .. scary ny nampak jari tu .. ble pitam @.@

    ReplyDelete
  24. seramnya tengok jari tue.. nak rebah dah nie..

    ReplyDelete
  25. serius saya ingat betul2, ya Allah ngeri. hehehe btw terbaik ah :)

    ReplyDelete
  26. Tengok 1st picture macam real..ngeri kot kalau terpotong camni..superb make up la Nad!

    ReplyDelete

Subscribe to get email updates