NYX Extra Creamy Round Lipstick

June 21, 2013

Assalamualaikum wbt


Actually lipstick ni dah lama sy guna.
Tapi memandangkan ada beberapa orang yang tanya sy selalu guna lipstick apa sebab warna cantik.
So that's why buat entry ni. Lagipun memang sy nak share ngan korang about my favourite things kan.

NYX EXTRA CREAMY ROUND LIPSTICK

One of my favourite drugstore makeup product

Lipstick ni ada 2 jenis.
- Matte colour
- Shimmery colour
Kalau korang tengok kat gambar atas tu pun korang dah boleh nampak kan.
Yang 3 hujung tu jenis shimmer sebab ada kilat dan yang 2 lagi kat bawah ni jenis matte.
Itu yang best tu boleh pilih nak matte atau shimmer.
Sebab ada orang yang suka matte, dan ada jugak yang suka kilat-kilat.
So boleh pilih lah.

Yang lagi best va va voom, lipstick ni mempunyai 144 jenis warna!
Puas hati pilih ok!
Sy dulu pun pening jugak nak pilih warna apa sebab semua pun gorgeous.
So lastly, sy beli 5 jenis warna ni:

Fig, Paris, Georgia, Watermelon, Sunflower

My favourite adalah Fig dan Paris.
So mana-mana pegi pun mesti ready benda ni dalam handbeg.
Pegi kuliah pun mesti bawa ok.
Sebab tu Fig dan Paris sy tu sekarang rupa dia dah melting sket.
Cair kena panas. Lipstick ni kan jenis creamy, tu yang mudah cair sket.

Lagi satu sy suka tang lipstick ni sebab kaler dia cantik dan terang.
Gambar bawah ni sy try swatch kat tangan so korang boleh nampak lah betapa cantik nya warna mereka ecehh

Fig, Paris, Georgia, Watermelon, Sunflower

Fig

Paris

Georgia

Watermelon

Sunflower


Some of the colours:

Pictures credit to Colours Cosmetics

Semua warna best best tau.
Ok maybe sy patut beli lagi tuk tambah collection muahaha boros -_-

So mana nak beli?
Klik gambar bawah ni. 
Kat sini korang akan jumpa macam-macam lagi makeup product yang boleh membuatkan mata korang jadi juling @_@


Harga?
Hanya Rm14.00

That's all.
Thanks for reading


You Might Also Like

20 comments

  1. macam menarik ni ;)
    si pemakai owner blog ni pun cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mwehehe cantik kerana makeup ja tu =p

      Delete
  2. semua warna lipstik cantik2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah dear lawa sangat2 taw.. rugi tk beli^^

      Delete
  3. sekarang jugak sy usha.. cantiklah color lips tu...suka yg 2 dari kanan yg tercalit kat tgn awk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha usha pastu p lah beli terus ok hihihi

      Delete
  4. alahai orang yang pakai pun cantiknye... tapi paling penting murahnya... kena try ni..tq yang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah kannn??.... lebih murah dari lipstick kat guardian kot. Welcome dear :)

      Delete
  5. Cantikk...nk beli jgak lah..hee

    ReplyDelete
  6. nak warne merah, biar kang jumpa pakwe dari jauh lg dia dah nampak . hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. good idea... bersinar sinar pulak tu! haha

      Delete
  7. cantik bibir dgn kaler pink mcm gambar kat atas tu...

    ReplyDelete
  8. cantiknya warna2 dia.. ni yg rasa nk beli ni. harga pun murah2.. ohohoho.. :DDD

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. sbb lipstick ni their one of the best selling product... tu yg lebih murah daripada design diorang yang lain :)

      Delete
  10. Replies
    1. ade... klik je kat gambar atas tuk direct ke website yg jual produk ni k :)

      Delete

Subscribe to get email updates