Maybelline Color Tattoo

June 19, 2013

Assalamualaikum wbt


Recently I bought Color Tattoo Cream Gel Shadow by Maybelline. I know it came out a while ago (2012), but i still remember the commercial on tv. At first i was like 'what a beautiful colour! I have to get one of those!'. So finally I manage to get one. I can say that I really like the packaging which is a hard glass. Non like some product which in a pictures sometimes we thought it was a glass but end up buying it and it was actually a plastic! Nehhh. Tapi color tattoo ni kalau jatuh, pecah lah jawab nya :)

This is how it looks like on top

Bottom

I bought the blue one, it's called Tenacious Teal

Once you touch the eyeshadow, you can feel the gelly-creamy kinda texture. Warna sangat-sangat pigmented dan terang. Just apply sekali ja pun warna dia tetap pop out jugak. Benda ni tahan lama tau. Long-lasting. Well, depends lah jugak. Kalau korang berpeluh, benda ni pun akan comot.

Bila apply gel cream  eyeshadow ni, cantik ja. Geram tengok warna tu terang sangat. Senang guna pulak tu! Sekali sapu ja warna confirm lekat. Can't wait to buy the other colours! Buat collection pun cantik jugak ni hohoho :)




  1. Fierce and Tangy
  2. Audacious Asphalt
  3. Painted Purple
  4. Bad To The Bronze
  5. Pomegranate Punk
  6. Tough As Taupe
  7. Tenacious Teal
  8. Bold Gold
  9. Edge Emerald

Maybelline Color Tatto ni mempunyai 9 jenis warna. Most of it ada shimmery, dan ada jugak kaler biasa ja (tidak berkilat). Tapi korang jangan ingat kilat macam blink-blink diamond tu pulak. Rujuk gambar atas ni. Kilat dia cantik tau. 

Macam mana nak guna benda ni?

Senang ja. Recommend guna jari lagi bagus sebab warna tu senang lekat kat mata bila pakai nanti. Tapi kalau korang prefer berus makeup, tidak ada masalah cuma sometimes warna dia tidak lekat kat berus korang tu. Then korang apply ja macam biasa y'all pakai eyeshadow tu. 

Cara sy pula, selepas guna benda ni, then sy akan apply eyeshadow biasa tu kat tempat sama (guna warna yang sama). So means warna dia lagi terang, tahan lama, dan tidak mudah comot.

Maybelline Color Tattoo ni kalau nak cuci, tidak mudah tanggal. Sebab texture dia agak gel creamy, so bila kena air pun dia tak hilang 100% (try guna gel eyeliner hitam yang korang ada then cuba gosok hilangkan guna air, mesti ada saki baki kesan hitam kan). Kalau y'all cuci color tatto ni guna air ja tak guna makeup remover, warna dia akan hilang tapi kilat tu hamboi lekat lagi!

Nampak tak ada kesan kilat tepi-tepi Love tu? 

Mana nak beli?
Guardian, Watson, Parkson, and any other place yang ada jual Maybelline sure ada benda ni

Harga?
Sy beli Rm19.90

Rating?
4 over 5
or...maybe
5 over 5
:)
Because i love it sooo much!

You Might Also Like

10 comments

  1. wah cantiknyer! kte mmg suka guna maybelline..harga pn ok gk tu..nk try la..kler len apa ada g ek??

    ReplyDelete
    Replies
    1. contoh kaler lain sy ada post kat atas tu dear :)

      Delete
  2. menariklah...

    nak try beli la satu...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. yupp lawa. terang. senang pakai heeee

      Delete
  4. awesome ! maybe I should try and buy one, hihi :)

    ReplyDelete
  5. Thanks for dropping by my blog earlier! :D
    This teal shade from the Color Tattoos is my fave, the colour is so bright and pretty! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. agree! suitable for bright and dramatic makeup look :)

      Delete

Subscribe to get email updates