Lady Frankenstein

May 17, 2013

Assalamualaikum wbt

Dulu masa kecik kecik korang pernah tengok movie Frankenstein?
alaaa yang orang dah mati tapi sorang professor hidupkan dia balik.
Dengan muka dijahit-jahit sebab kena cantum balik, badan tinggi besar, kepala ada skru tu.

So kononnya mekap yg sy nak buat macam tu lah.
Tidak ada skru skru okey.
Main jahit jahit ja.

Actually sy tengok tutorial kat Youtube.
Dia buat special effect jahit tangan.
Sy nak try lah buat macam tu, tapi disebabkan dah bosan banyak kali buat special effect kat tangan so sy cuba buat di muka pulak!

Mata edit sahaja :)





Masa mula mula jahit kat dahi tu rasa best wo.
Tertarik tarik kulit beta (fake skin).
Rasa macam jahit kain pula.
p/s: kalau nak try makeup special effect macam ni, be careful with the needle ok!

Maaf! Sebab tak buat tutorial ni.
Kalau nak tau jugak, tengok lah video bawah ni:



Dalam tuto tu dia buat kat tangan kan?
Sy buat cara yang sama tapi kat muka.
Eh eh tapi skin wax yang dia guna tu sy gantikan dengan non-toxic glue stick.
Because i don't have skin wax -_-
Oh btw, fake blood korang boleh beli kat kedai holloween yang berdekatan.
Tapi kalau nak buat sendiri pun boleh. 
Sy akan tunjuk macam mana sy buat homemade fake blood.
Klik SINI

My page: https://www.facebook.com/nadhiraizzatipage
Instagram: nadhiraizzati

You Might Also Like

16 comments

  1. pehhhhhhhh

    awak sangat hebat.
    thumbs up :)

    ReplyDelete
  2. pergh! memang itu la kelebihan MUA yang sorang ni. MUA yang lain dari yang lain. yang ni memang lain macam. bak kata negeri kita negeri d bawah bayu k, campin. hehe.

    ReplyDelete
  3. kreatif betul...^_^ kitew nak makeup pon tak reti. nak wat effect gitu lagi la jauh sekali..huhu

    ReplyDelete
  4. woahaha saya pukul 5pg bkk blog awk tokojut ~ hhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah 'maafkan sayeee' kata detektif conan :D

      Delete
  5. buka ni seram gak.. huhu.. btw, it's osem..

    ReplyDelete
  6. Wow, gila best. Hehe boleh makeup saya macam tu lepas ni xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ja hehehe conteng jadi angelina jolie hahaha :D

      Delete
  7. wahhhh. :D pandai awak make up.. :D

    ReplyDelete
  8. serious macam real . takut pon ade tengok nye :)

    ReplyDelete
  9. ngeri tu pic tu.. teringat cito mat saleh yg cito anak patung tu.. apa tah chucky kot.. anak patung bunuh manusia tu.. gilo kejam anak patung tu..

    ReplyDelete

Subscribe to get email updates