IN2IT Waterproof Eyeliner Pen

May 29, 2013

Assalamualaikum wbt

Sempena menyambut Kaamatan (perayaan bangsa kadazan dusun di Sabah), Guardian ada membuat sale.
Semuanya murah! Seriously murah!
Mula-mula sy pun tak tau Guardian ada buat sale.
Tapi tiba-tiba lalu depan kedai tu, pastu nampak susunan lipstick, lipsgloss, eyeliner, compact powder dan sebagainya kat depan Guardian tu.
Tengok harga, mak aihhh! Rm9 ja? Rm12? Rm6? Murah nya??
Best! Best!

slowly sy buat entry satu satu tuk buat review k?
Kali ni nak buat tang eyeliner.
Korang suka eyeliner kan?

IN2IT Waterproof Eyeliner Pen





Eyeliner ni cuma ada 1 warna sahaja (very black)
Tetapi, mempunyai 3 design:

Klik gambar untuk besarkan



Kata pengeluar:
  • Easy to apply and draw accurate eyelines
  • Waterproof and long wearing
  • Quick drying
  • Smudge Resistant
  • Easy to remove
  • No need to sharpen
  • No fragrance

Jom buktikan kata pengeluar tu betul atau bohong? *rancangan AC Mizal
Mudah di pakai dan mudah buat line? Betul? Yes definitely 

See? Sy siap tulis-tulis lagi. How easy was that?

Tidak perlu ditajamkan?
Betul betul betul.
Tapi eyeliner yang sy beli ni, bentuk rupa berus dia tebal sket.
Tapi kalau korang nak guna yang lebih halus dan tajam, boleh beli yang 2 design lagi tu.


Cepat kering?
Ya just bagi masa 1 minit selepas pakai then confirm dah kering lah tu.

Waterproof and long wearing?
Long wearing yes, waterproof no.
Eyeliner ni memang tahan lama. 
Sy pakai pagi, petang masih lekat cantik lagi. Siap bw tido petang pulak tu :)
Tapi bila kena air, terus cair. Tak waterproof langsung. Ni belum kena air mata lagi manatau siap nangis-nangis tengok wayang.

Smudge resistant?
Ya! Tidak mudah comot. Well, i can say 80% lah.
20% lagi tu comot jugak tapi line dia still lekat cuma dah tak hitam gelap lah warna tu.
Tengok gambar bawah:

You got what i mean?

Yang ni tebal sket. Tapi tak lah tebal sangat macam marker pen tuk whiteboard tu.


Mudah di basuh?
Korang just lap guna makeup remover pun dah confirm hilang benda ni.
Guna air ja pun senang hilang jugak.

No fragrance?
Well, actually ada bau lah jugak.
korang try hidu dekat dekat, bau dia sebiji macam bau marker pen! Serius ni.
Tapi tak kuat lah. Tak mengganggu pun bau tu.
Still comfortable when using this eyeliner.

So that's all from me.
Wait for the next makeup review which i will update on next week.

Assalamualaikum


You Might Also Like

17 comments

  1. cantiknya :) emy baru beli silkygirl punya eyeliner , Guardian mmg sale habis habisan kan ! rambang mata ! hehe . Nanti usha eyeliner IN2IT pulakk , thanks nadhira kasi info :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya guardian selalu buat sale best best! happy shopping kat guardian hehe ok my pleasure :)

      Delete
  2. cantik je bl sis sapu kat mata..sy xbiasa sgt guna camni, sllnye guna yg pencil je...mata sy sepet, ssh... huhuhu

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mata sy pun sepet jugak sebenarnya... :)

      Delete
  3. Xtau pulak guardian ada wat sale, nak beli gak..murah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. murahkan?? rugi kalau tak beli... murah sangatttt

      Delete
  4. Salam, nak minta tolong =)

    Saya ada join contest ni dan saya harap awak dapat tolong ;
    1. Wajib follow http://fb.me/miraaahussin
    2. Like gambar saya https://www.facebook.com/photo.php?fbid=388357771279860&set=a.377229559059348.1073741830.100003169228256&type=1&theater

    ReplyDelete
  5. alaaa..bru nk try ygni tp xwaterproof plak..kang jd mata pnda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah sy pun mula-mula igt waterproof... tapi memang tahan lama lah...

      Delete
  6. hadoi la~ tadi g watson dengan guardian 1B, tak terperasan la pula. hukhuk~ maw juga yang tu. senang apply. gagah ni. lepas ni pegi sana mesti rembat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha beli banyak2~! murahhh murahhh.. tapi x pasti pula kalau d 1b ada sale ka x... rasanya ada jugak ba tu... sama jugak guardian kan hehe

      Delete
  7. akak pernah gune avon je. yg lain belum try. takde ke tutorial utk buat mekap mate. :)

    ReplyDelete
  8. dulu penah pakai..siyesly, mmg best.. conteng2 je dah siap.. sbb mcm pen kan.. tp sy punye cepat abes.. sebab, akak sy 2 org pun suka pakai sy punye..huwaaaa. langsung taknak beli dah.rugi2. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha laaa patut lah... hehe sy punya ni still ada lagi.. beli byk2 sbb murah :)

      Delete
  9. nak try la beli jenis ni...btw,,sy mmg suke pakai brand ni..blusher dy pon ok....cantik kening uols lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. in2it best kan^^ harga pun affordable jugak :)

      Delete

Subscribe to get email updates