I Cut My Finger!! (special effect makeup)

May 01, 2013

Assalamualaikum wbt

WARNING: gambar-gambar kali ni mengandungi unsur-unsur 'kengerian'. Mohon jangan pengsan.

Dah lama sy tak buat video makeup tutorial.
Diri ini terasa amat malas nak edit video.
Dengan keadaan quality camera yang agak hampeh, malas lah nak buat video.
Kena beli camera baru dulu, so barulah kualiti video cantik. 
Korang tengok pun barulah semangat. Kan? Kan?

Ok so i decided tuk buat special effect kat bawah ni:






Huuu sakit jantung tengok??? :)

Macam mana sy buat?
Disebabkan kualiti camera sy tak berapa ok, korang just tengok lah video daripada youtuber ni:


But well ofcourse i did with my own kind of version.
Sebab sy takda sesetengah produk yang dia guna tu.
Skin wax. Benda yang sy tercari-cari dari dulu. Skin wax ni bahan makeup yang digunakan untuk special effect makeup macam ni.
So what did i do? Seperti biasa, macam kat tutorial sy sebelum-sebelum ni.
Sy just guna non-toxic glue stick.



Then next step tu korang follow ja lah macam kat dalam tutorial atas tu.
Senang ja :)
Oh oh fake blood tu korang boleh beli kat kedai holloween yang berdekatan lah yerrr

Instagram: NadhiraIzzati
Support my new online shop: Nadhira Izzati's Collection

You Might Also Like

14 comments

  1. eee ngeri macam betul2 patah je

    ReplyDelete
  2. oh mai............tak tahan benda benda darah macam ni..sebab tu tak ambek medic...=P

    Wordless Wednessday

    http://iniblogabangkamil.blogspot.com/2013/05/wordless-wednessday.html

    ReplyDelete
  3. Ooommgeeeee..crepy sangat !!!

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum dari Aminin [dot] My

    wow..ngeri tul.. nampak cam real..

    ReplyDelete
  5. buat takut orang je.. ngerilah..

    ReplyDelete
  6. dlm banyak2 mekap..kenapa mekap ni juga yg nadhira pilih? -..-" haha! anyway effect nampak betul2 mcm real! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha! sbb nmpk tragis hahaha thanks btw...

      Delete
  7. bayak tips mekap dlam ni..yg seram pun ada :) igtkn grafik photoshop..rupanya mekap..kreatif la

    ReplyDelete

Subscribe to get email updates