Broken Porcelain Doll

November 02, 2012

Assalamualaikum wbt

Apa khabar semua? Sihat? Gooodddd.....
Yes tak lama lagi semester 5 dah nak habis. Nak masuk sem 6 pula.
Hadoyaii bila lah nak habis diploma ni? Tak sabar dow.
Nak cepat2 ambik Ijazah pula insyaAllah heee~

Well memandangkan saya memang dah lama tak buat makeup2, ni haaaa dah update untuk korang.
Entah kenapa sekarang ni saya malas sangat nak update blog.
Line encik berukband yang teruk dan hampeh ni melemahkan semangat aku taip banyak2 tuk korang.
*Berharap sangat cik warden yang cantik molek ni pasangkan wifi disetiap bilik (mwehehe)

Ok korang tau tak apa benda Porcelain Doll ni?
Alaaa yang dulu masa kecik2 kita selalu bawa main masak2 tu.



Ughh terus terang cakap, dari kecik saya tak suka main benda ni.
Dulu pernah sekali parents belikan patung porcelain besar macam kat dalam gambar tu. Tapi lagi cute lah ;D
Masa kecik2 ja. Sekarang dah besar nak buat apa -_-
So patung tu siap packaging dalam kotak besar, sekali dengan botol susu.
Dalam botol tu betul2 ada susu derrr. 
So bila masukkan puting kat mulut patung tu, air tu betul2 berkurang dan habis.
Masa tu rasa punya lah amazing!! Rasa macam magic! Haha
Actually sampai sekarang pun saya tak tau macam mana boleh jadi macam tu. Hekk!
Tapi bila renung lama2 patung tu, menakutkan pula. Seram cik.
Lebih2 lagi mata benda tu pandai gerak2 kanan kiri. 'Aaaa hantuuuu' (menangis dengan tiba2)

Ok stop cakap, tengok ja gambar bawah ni:


Ehekk, senyum sket ;P






Nak belajar juga? Klik SINI
But saya buat different version lah. Just ikut retak2 tu sikit jerrr.
Tu ja. Bye!

You Might Also Like

16 comments

  1. haha.. nasib muka mmg comel. conteng cmna pun kat muka nmpk cute jew. ^^

    jemput sggh sana. ada new entry. :)

    ReplyDelete
  2. Hahaa . Macam patung laa . Selamat xseram kak nadhira jadi broken doll pon :')

    ReplyDelete
  3. ekceli..patung cmtuh mmg seramm pon...tobat laa nk main time kecik2 dlu...eeiiiii antuuuu!!

    nice make-up...cute3!

    ReplyDelete
  4. gilak ah! seram seyhhhhh......

    *shivering*

    *lari senyap2 masuk bilik mak ayah*

    oke. sila rasa besalah bila mak ayah saya halau soh tido blik sendighi. T.T

    ReplyDelete
  5. @puteri cahaya hehe sorry dear... x bniat nak takutkan you all :) tak seram pun.. comel apeeee heee^^

    ReplyDelete
  6. Bersihnya muka.mu., nak di coret-coret masih tetap terlihat bersih.
    Kau memang wanita yang kreatif.
    Jika lihat boneka jd teringat wajah.mu.. hee..

    ReplyDelete
  7. macam real barbie doll larh. tpi muka diconteng pun masih cute huhu...

    ReplyDelete
  8. ned ko guna foundation apa? ble dapatkn dri ko ka? suka tengok x nampak 1 bintik pon...

    ReplyDelete
  9. amboi... muka comel takpa.. haha! tapi kalau malam duduk tepi batang pisang.. lintang pukang juga aku lari.. hhehe..

    ReplyDelete
  10. huk3, x reti la nk make-up cntek2 cmtu..

    ReplyDelete
  11. gambar pertama dengan ke3 tu macam betul betul patung la . seram pulak . HUHU

    ReplyDelete

Subscribe to get email updates