Unzipped Face

September 18, 2012

Assalamualaikum wbt

Ok today tak nak buat tuto makeup lah. Just nak tunjuk some picture of my latest special effect makeup.
Nak juga buat tuto sebenarnya untuk makeup ni, but then fikir-fikir, macam susah nak adjust angle.
Just because lighting kat asrama ni tak terang sangat so takut tak jelas.
*camera burok memang macam tu hoii!

Ok2 so actually memang lama dah nampak tuto ni kat youtube.
So I think it's AWESOME! Walawehhh.....

Then, saya yang memang peminat special effect ni pun buat lah makeup tu.
1st time try sebenarnya. Yes alhamdulillah jadi juga :)
Nahh tengok. Tengok.






Haaa amacam? Sorry lerrr kalau nampak tak real mwehehe
Fake blood tu well seperti yang saya inform kat entry sebelum-sebelum ni, dah HABIS.
So i have to make my own fake blood. Nak tau macam mana? Tengok Sini

BUT! *Hamboii banyak sangat tapi.
Tapi kat asrama ni takda bahan-bahan macam kat link yang saya bagi tu.
So i have to look for other alternative. 
Just mix apa yang ada kat depan mata. 
Non-toxic paper glue, red eyeshadow, red lipstick, and black eyeshadow.
Then, tadaaaa~ hehe

Nak tengok tuto kat youtube tu?

You Might Also Like

40 comments

  1. ngerinya hehe tapi giler hebat!!!

    ReplyDelete
  2. mohon buat tu sy tuto cik nad sy ingin belajar mcm mne nk buat make up mcm tu :D

    ReplyDelete
  3. @BeLLa sy dah bagi link kat atas tu... just klik 'TENGOK SINI' tu :)

    ReplyDelete
  4. Speechless.. Psycho sgt.. Sgt berbakat :)

    ReplyDelete
  5. kalu tengok malam2 ni konpom pengsan..haha

    ReplyDelete
  6. wow ! awesome.. ngeri + dasyat = TERBAEK !!

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum....

    Yang peliknya camana boleh melekat dengan mata...tak nampak pun mcm pakai sarung berzip...ahaks..

    Dijemput untuk join segmen MYideakini....

    Aku Terjah! Aku Follow! Apakah itu?

    ReplyDelete
  8. @Myideakini [dot] com waalaikumsalam... itulah kehebatan makeup.... kalau nampak sarung tu, tak nampak ori lah :)

    ReplyDelete
  9. mcm real... mule2 terkejut tgk muke ade zip...

    ReplyDelete
  10. follow sini
    visit me @ http://www.appledahyun.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. woaaa..tatutnyewww tgok...
    xmo la buh pic bnyk2..huhu

    siyes nmpk real..pndainyer dierrr
    ^,^

    ReplyDelete
  12. wow! awesome. tapi cheery rasa mcm menakutkan sikit hee.

    ReplyDelete
  13. wow...nampak scary giler tgk mekup tu!! macam edit..terbaek!

    ReplyDelete
  14. penah tgk org putih wat.. menjadi2!
    :)

    ReplyDelete
  15. eiiiiii...ngeriii..kulit terkopak >,<

    btw..saya follow sini ye

    ReplyDelete
  16. uiiiiiiii..macam real lah! syabas..hehe

    ReplyDelete
  17. wah lawa la..pandai make up ek :)

    ReplyDelete
  18. Huiyooo..... Nice gila... Hahaha... Wa cam nk try ja oh... Serius.. Hahha... Grrr

    ReplyDelete
  19. Wow menarik..Good job..hehe. :)

    ReplyDelete
  20. agak menakutkan.. tapi at the same time, mengagumkan.. :D

    ReplyDelete
  21. Terbaik laa tapi fening sikit ?
    putih tu apa ? kalau merah tu real face ?

    ReplyDelete
  22. @Eiyra Shaheira hehe tgk lah kat tutorial tu dear.. sy dah sediakan link kat atas tu :)

    ReplyDelete
  23. cool sangat!!hahaa
    fes time tengok macam nie
    macam best pun ada,ngee
    hehee=D

    ReplyDelete
  24. cool sangat!!hahaa
    fes time tengok
    macam best je,ngee
    hehee=p

    ReplyDelete
  25. tak sanggup nk bukak zip tu.. hahaha

    ReplyDelete

Subscribe to get email updates