Cut Hand Special Effect

August 23, 2012

Assalamualaikum wbt

Pertama sekali saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Mohon maaf jika ada salah silap selama saya update blog ni, mungkin ada entry-entry saya yang menyinggung perasaan pembaca, harap dimaafkan :)

So hari raya you all macam mana? Ok?
Best tak raya tahun ni?
Saya baru ja dari kampung halaman.
Penat sangat perjalanan berjam-jam lamanya.
But however, saya bersemangat nak update my next special effect makeup!

Kali ni dibantu oleh adik sepupu, Nurin yang berumur 14 tahun.
Saya pinjam tangan Nurin jap!
Taraaa~



*note: jangan potong tangan anda macam kat dalam gambar tu.

Cewahh note yang sangat bernas la sangat!

Amacam? Ok tak tutorial kali ni?
Nurin yang beria-ria sangat suruh buat special effect so saya just buat yang simple lah.
Memandangkan saya dah kehabisan fake blood, malam-malam buta tu saya skodeng peti sejuk kat dapur and mix all the ingredient untuk buat fake blood sendiri.
My 1st experiment sebenarnya. Idea keluar sendiri dari kepala otak haha!
So minta maaf kalau ada kekurangan bab darah tu ek.
Saya dah cuba yang terbaik tuk buat ia nampak lebih realistik.

Here's the tutorial:




For cut hand makeup:
  1. Non-toxic glue stick
  2. Foundation
  3. Makeup sponge
  4. Compact Powder
  5. Red, black, brown, and purple eyeshadow
  6. Red lipstick
  7. Dark red lipgloss
  8. Fake blood
Any question, feel free to drop a comment on my page:

You Might Also Like

27 comments

  1. hish..menakutkanlah akak. seriously nampak macam betul :) nnti jiha try yup!

    ReplyDelete
  2. wauuu ! mcm betol laaa..pandai3 ! ^_^

    ReplyDelete
  3. nampak real hokeyyy!!!seram..hehe

    ReplyDelete
  4. yeah bley la prank owg pas neyh.. kih^^

    ReplyDelete
  5. aucchhhh... Looks real!
    Tertarik tgk cara2 bikin dia

    ReplyDelete
  6. real2..takut nak tengok..~~

    *thumbs up..

    SELAMAT HARI RAYA..xD

    ReplyDelete
  7. wow terenye !! real gile ! haha yg aku pulak, memang betul2 kena jarum kat tangan :(

    ReplyDelete
  8. auuhhh...
    Baru tgk gambar je dah seram...
    Memang real sgt...

    ReplyDelete
  9. wah, berseninya awk. btw tengs follow yah! follow awk balek :)

    ReplyDelete
  10. Mcm real je bile tgok gmbr yg awal sebelum tengok video. Briliant idea !

    ReplyDelete
  11. wallaweh!!nmpk real wooo...
    pasni buat kt leher pulak..
    bg nmpk mcm sembelih

    ReplyDelete
  12. aiyo.... idea suda datang ... hahahha prank prank prank.... tapi baru je lepas mintak maap raya... pospone bulan zulhijjah lew... :)

    ReplyDelete
  13. @kucen master insyaAllah nnt kalau ada yg sudi nak jadi model sy, sy buat k :)

    ReplyDelete
  14. @che'pi hahaha niat yg jahat di situ... tak pa.. jgn sampai ada yg sakit jantung pula :)

    ReplyDelete
  15. Seriusly, this is my first time jgk blog ni. Whoaaah! Full of tutorial make up! Thanks a lot. I love it.

    p/s: menakutkan tgn tu. BTW, nampak real je ;)

    ReplyDelete
  16. @Hot Gimmick thanks dear! rajin2 lah singgah ke blog ni, byk tutorial taw :)

    ReplyDelete
  17. ohmyyy..siyesly nmpak real la...ngeri je..

    ReplyDelete
  18. Wow.. Seriusly, nampak real sangat. Mula2 tgk gambar, rasa mcm "eh, betul ke ni dia toreh tangan?" Hahaha.. :D

    ReplyDelete
  19. @shidah2020 haha kalau betul2 toreh, mmg takda masa nak snap2 gmbar lagi dah

    ReplyDelete
  20. darah tu mcm real la. tapi pisau tu kecik sangat lak..hehe

    ReplyDelete

Subscribe to get email updates